místo:

Oslo, Norsko

rok:

2014

členové týmu:

Vit Forman, Antonis Asbah

popis: 

Bříza je uzavřena uvnitř černé kovové konstrukce. Kolemjdoucí jí mohou vidět, ale nemohou se jí dotknout. Nemohou se jí dotknout, protože je nedostupná. Cílem projektu bylo vytvořit kontinuitu různých zážitků. Pomocí velikosti instalované kostky (hrana 10m), byl vytvořen orientační bod. Změnou veřejného prostoru kolem stromu jsme vytvořili místo k setkávání. Člověk přibližující se chůzí hmotě instalace, tak postupně objevuje, to co je skyté za kovovou konstrukcí. Vizuální spojení mezi stromem a návštěvníkem generuje tajemné napětí. Během hudebního festivalu, pro který byl projekt určen, stojí instalace na strategickém místě v blízkosti hlavního vstupu a nočního klubu. V noci je pak instalace osvětlena zevnitř a vytváří zajímavé světelné efekty, které působí jako orientační bod určující odchod z prostor festivalu. V neposlední řadě jsme chtěli zvýšit povědomí o způsobu, jakým lidé přemýšlí o životním prostředí.